Hodebunn til hodebry
Publisert 09/10/2019

Sunt hår starter med sunn hodebunn.
Daglig utsettes vi for faktorer som påvirker hår og hodebunn. Miljøpåvirkninger, kjemiske behandlinger, stress, hormonelle forandringer og vårt genetiske arv vil bidra til hodebunnens tilstand og hårets kvalitet. Som resultat av dette kan hodebunnen bli tørr og irritert, vekstvilkår kan forverres og håret kan miste sin glød.

Med dagens teknologi innenfor hårpleie er mulighetene mange for å få en sunn hodebunn. Alle START produktene i KMS inneholder AHA Structure Complex som forbedrer hårets indre struktur og reduserer negativ ladning i skjellaget. Et sunt hår er ikke bare flott å se på, det er også lettere å style ettersom stylingprodukter gir bedre resultat på et pleiet hår.

Her er vår quick-guide til sunnere hodebunn. For best resultat anbefaler vi å la din frisør analysere hodebunnen din for å kunne veilede deg til riktig produktbruk utfra ditt behov. Vær oppmerksom på at forbedring er en prosess som kan ta tid. Det er ikke unormalt å oppleve en forverring av problemet når virkestoffene setter i gang.

FLASS & DRYSS
Flass oppstår gjennom forstyrrelser i celledelingen. Dette fører til at det dannes hudlag hvor det vil samle seg bakterier som vil gi kløe. Derfor inneholder ofte shampo for flass sink som balanserer dette.

Vi anbefaler: HEADREMEDY Anti-Dandruff Shampoo (for best resultat, la virke i 2 minutter)
Tips: MOISTREPAIR Revival Creme er helt fantastisk til å smøre på tørr hodebunn som en lotion, uten at håret blir fett eller tungt. Masserer du den inn i hodebunnen øker du også blodsirkulasjonen som kan bidra til at den irriterte hodebunnen leges raskere.

NB! I noen alvorlige tilfeller kan flass skyldes psoriasis eller seborisk eksem, hvorav det kan være lurt å rådføre seg med en lege.

TØRR HODEBUNN
Tørr hodebunn mangler fuktighet og kan føles stram. Mange som har tørr hodebunn bruker shampo for flass. Det er ikke alltid nødvendig og man kan velge et mildere alternativ som også kan tilføre fuktighet til hodebunnen. Sliter du med tørr hodebunn kan det være vanskelig å finne produkter som pleier og lindrer hodebunnen uten å gå på bekostning av frisyren. Det finnes mange produkter på markedet som tilfører fuktighet uten å tynge håret.

Vi anbefaler: HEADREMEDY Anti-Dandruff Shampoo eller MOISTREPAIR Cleansing Conditioner.
Tips: MOISTREPAIR Revival Creme er helt fantastisk til å smøre på tørr hodebunn som en lotion, uten at håret blir fett eller tungt. Masserer du den inn i hodebunnen øker du også blodsirkulasjonen som kan bidra til at den irriterte hodebunnen leges raskere.

FET HODEBUNN
Fet hodebunn er overproduksjon av talg i hodebunnen som ofte resulterer i fett og tungt hår. Mange sliter med dette i tenårene og har selvfølgelig ikke noe med at man vasker seg sjeldent. De som sliter med fet hodebunn må ofte vaske håret hver dag, som igjen fører til økt talg produksjon. Det er derfor viktig å bruke riktig shampo som renser hår og hodebunn og for å senke talgproduksjonen og balansere hodebunnen.

Vi anbefaler: HEADREMEDY Deep Cleanse Shampoo.
Tips: for dyprens av håret, la shampoen virke i 3 minutter.

KLØE
Kløe kan komme av flere årsaker som feks. tørr hodebunn og flass som er omtalt over. Men også problemer med irritert hodebunn eller stylingrester i håret kan gi kløe. Ved irritert hodebunn anbefaler vi: HEADREMEDY Anti-Dandruff Shampoo eller MOISTREPAIR Cleansing Conditioner. Mot kløe ved stylingrester anbefaler vi: HEADREMEDY Deep Cleanse Shampoo

Tips: Kløe kan også forekomme av shamporester som irriterer hodebunnen, det er derfor viktig å skylle godt for å unngå dette.

Flere artikler